Fordeler med sommerdekk

Sommeren byr på annerledes underlag på veiene. Det byr fremdeles på det vekslende værforholdet som kan forekomme i nordiske land. Da lønner det seg å ha bildekk som er egnet for både tørt og vått underlag. Riktig type dekk bidrar dessuten med å gi en bedre kjøreopplevelse og trygghet på veiene.

Sommerdekk til å kjøre lovlig

Ifølge NAF er det er et minimumskrav på mønsterdybde på 1,6 millimeter på sommerdekk. Det anbefales en mønsterdybde på minimum tre millimeter. Overordnede regler nevner at dekkene skal tåle kjøretøyets topphastigheter. På www.dekk365.no finner du et bredt utvalg av dekk som kan passe for ditt kjøretøy. Fordelen med å bestille dekk, er at du også kan få dem montert når du skal hente dem. Da slipper du å bekymre deg for å gjøre en feil med monteringen. Dekkforhandleren vil også være behjelpelig med å finne frem til riktig type dimensjoner på dekk og felger.

Varmere temperaturer

Tingen med sommerdekk er at de er designet for varmere temperaturer, enn hva vinterdekkene er. Du oppnår bedre veigrep på både tørre og våte veier. Levetiden på dekkene er også noe som er viktig å tenke på. Samtidig bør du tenke på kjøreegenskapene. Tenk på hvor komfortabelt er det å kjøre med dekkene og hvor støyreduserende egenskaper dem har. I sommerhalvåret reiser folk flest på bilturer rund omkring. Det er akkurat dette de er designet for å kunne kjøres med. Enkelte modeller er mer designet for lengre reiser enn andre. Dette er selvsagt noe du enkelt finner frem til.

Rullemotstand og drivstoffsøkonomi

Den totale drivstofforbruket ligger på 20 prosent og er avhengig av dekkene. Dekk som har lavere rullemotstand, gir dermed en bedre drivstofføkonomi til fordel for kjøretøyet samt miljøet. Bildekk som lever lengre er de dekkene du skal se etter. Som regel finner du frem til dekkets alder på dekksidene. Du får opp de fire siste sifrene i DOT-koden for uke og år de ble produsert. Kontaktflaten mellom bilen og veien er ikke så stor. Det er derfor en fordel at du kan finne frem til dekkene som er i best mulig stand og riktig modell for akkurat din bil.