Skaffe lader til motorsykkelen – noen tips

Har du en motorsykkel eller et eller annet kjøretøy for terrenget og friluftsliv? En hobby som du bedriver så ofte du kan når du har fri? Da er du i likhet med mange andre en som bør skaffe seg et CTEK batteri for hurtig og ikke minst presis lading.

Vi kjenner ctek lader fra Batteriexperten som et start/stopp batteri. Den lader til et visst nivå, slik at batteriet er ladet til der spenningen er optimal. Et batteri skal ikke være fulladet for å gi mest kraft ut til framdrift, og det er dette CTEK batteriet sørger for.

Vinterlagring tapper batteriene

Motorcycle,Driver,In,A,Helmet,And,Leather,Jacket,Stands,OnUnder vinterlagringen vil batteriene tappes. Dette kan skade batteriene slik at de må byttes. Hva skal man gjøre med dette? Her er fire tips:

  • Fyll opp batteriet optimalt før lagringen
  • Oppbevar kjøretøyet fri for vind og kulde
  • Sørg for at batteriet ikke utlades under 12V
  • Start motoren en gang pr.mnd

Kjøre snøscooter og ATV

Når man starter opp sesongen sent på året, må man passe på å ha god spenning på batteriet. Det skal bare 7 minusgrader til før et utladet batteri fryser og kan ødelegges. En CTEK batterilader er lett å ta med seg også. Det skal bare en enkel kobling til før man kan få ladet opp på en trygg måte. Husk at småkjøring hit og dit tapper batteriet mer enn den gjør på en langkjøring.

Billig forsikring for garasjen

En lader som denne er en billig forsikring for dem som har lyst å ta vare på kjøretøyene sine. Den passer for både blysyre-batterier og litiumbatterier, så her får man et produkt som passer for de fleste kjøretøy. En batterilader har blitt mer normalt å ha hjemme i disse dager, når man har flere forskjellige elektriske kjøretøy. Standarden kommer med en adapter for ulike koblinger.

Motorsykkelen er favoritten

Mens frostrøyken stiger fra iskalde vann så står fortsatt motorsykkelen i garasjen. Det kan hende kvikksølvet er langt ned på måleren, og selv bikkjene holder seg innendørs. Sett på start/stopp-laderen og gi den ekstra påfyll. Det er utrolig kjedelig å starte våren med motorhavari. Dessuten sparer man tid og penger!