På motorsykkel i Norge

Det er like før frislepp av ferierende nordmenn, og i år skal alt foregå i eget land. En unik sjanse til å oppleve Norge i all sin prakt, fra Vadsø i nord til Lindesnes i sør. En av de mest økonomiske og miljøvennlige måtene å reise på er motorsykkel. Tohjulingen bruker lite drivstoff, og den finnes til og med i elektriske utgaver. Bli med for å finne de beste reisemålene på motorsykkelen.

Race mot kysten

I Norge har vi litt behov for å se havet. Vi begynner helt nede ved Halden for å finne de idylliske stedene i skjærgården. Hvaler er en slik øygruppe, som mange motorsyklister liker å tar turen til. Det er fordi det er enkelt å komme seg tørrskodd ut i havgapet. Kristiansand er et naturlig stoppested for mange på MC. Det er fordi byen har mange campingplasser og stoppesteder for MC-førere. Dessuten har byen verdenskjent dyrepark og motorcross-bane.

Vestlandet er veldig vakkert, og besøk Bergen for å bevitne de flotte fregattene ved Bryggen. Ulriken, de syv søstre og Grieghallen må også besøkes når man har nådd Hansabyen. Ved Namsos bør man velge FV 17 for å nedlegge mil på Kystriksveien. Den går helt opp til Dønna og Nesna, og viser kysten fra sin beste side. Naturen er uberørt og helt nydelig. Når man har kommet seg så langt, bør man ta et stopp før neste etappe. Her er noen stoppesteder i nord:

  • Polarsirkelsenteret på Saltfjellet
  • Saltstraumen ved Lødingen
  • Tromsø Iskatedral
  • Nordkapp
  • Kautokeino
  • Vardø

Men det er et sted som kommer til å ha veldig mange norske turister i år. Det er ikke uten grunn Lofoten er kjent verden over. Den fantastiske naturen ved kysten er helt unik. Med motorsykkelen kjører man langs fjæra natt og dag, fordi midnattssola skinner i kapp med krommet på MC-en din.