Langtur på motorsykkel?

Her finner du en god del tips om hvordan du kan gjøre turen din til en fantastisk reise enten du reiser i Norge eller i utlandet. 

Du har planlagt turen lenge og har valgt både rute og reisemål nøye, da er det viktig at alt går som det skal under hele reisen. Hvor kjipt vil det ikke være om en rekke små bagateller som kunne vært unngått, ødelegger en ellers fantastisk reise?

Viktige råd

Husk å ha alle medisiner klar på forhånd og med pass om du skal reise til utlandet. Det er en fordel å pakke så lett som mulig og alle vet at hygieneartikler kan ta mye plass i bagasjen. Sjekk derfor om du finner noen av hygieneartiklene i reisestørrelser, enten på apotek eller reisebutikker. Det er også lurt å ta med seg øreplugger for å dempe vindstøyen når du kjører.

Om du bruker briller eller linser kan det også lønne seg å bestille linser på nett før reisen, fra for eksempel lensstore.no. Det blir billigere og kan gjøre reisen mer behagelig. Ta også med øyedråper for de dagene du skal reise veldig langt, og sørg for å ta dem hver gang du stopper for å fylle bensin eller spise.

Ha alltid kopi av papirer, pass og nøkler på et annet sted enn originalene i tilfelle du skulle bli ranet på veien. Sparer deg for mye ekstra tid og arbeide med å få fatt i kopier. Det vil gjøre prosessen ved ambassader, forsikringskontor, banker og sykehus mye lettere. Ha også kart tilgjengelig hele tiden, gjerne dagens rute i en plastmappe på sykkelens tank, så du alltid ser den.

Noen ganger kan været gjøre ferien til et mareritt, spesielt om alt bagasjen skulle bli våt! Så pakk alt i poser eller ziplocks før du legger det i baggene dine. Handler du ting på veien? Send det hjem i stedenfor å drasse på det!

Sørg for å holde deg hydrert ved å ha et backpacksystem som du kan drikke fra mens du er på sykkelen. Er du ikke avhengig av å spise til bestemte tider, venn deg til å spise på unormale tidspunkt, da slipper du å vente i køer på å få bestille eller spise mat.

God tur!

Telt och motorsykkel i Norge